Огляд підсилювача Marantz PM6007 - переможця премії What Hi-Fi? Awards 2021

,28 november 2021

Шлях до самовдосконалення нескінченний: незалежно від того, наскільки ми успішні чи праведні, завжди є спосіб стати ще краще. Те саме стосується і Hi-Fi - незалежно від того, наскільки музична апаратура є хорошою і скільки нагород вона отримала, завжди є можливість для покращення.

Marantz зробила багато кроків на шляху до створення кращого можливого бюджетного стерео підсилювача, одним із них став новий PM6007, який має намір покращити випущений у 2018 році Marantz PM6006 UK Edition, поточний призер What Hi-Fi? Awards у відповідній ціновій категорії.

Функціонал

У нашому огляді PM6006 UK Edition ми казали, що єдиним бажанням було, щоб до його широких можливостей підключення додалт ще Bluetooth і порт USB. Але це не ті покращення, які в Marantz прагнули привнести до своєї 6000 лінійки. Натомість, вони зосередилися на поліпшенні продуктивності - і хто зможе оскаржити це рішення?

Компанія Marantz використала новий ЦАП у PM6007 – чіп AKM AK4490 замінив Cirrus Logic CS4398, встановлений у його попереднику. Він доповнюється двома цифровими фільтрами - повільним спадом та різким спадом - між якими користувачі можуть вибирати при відтворенні від джерела, підключеного до одного з двох оптичних або одного коаксіального входу. Така універсальність успадкована від преміальніших цифрових процесорів бренду, таких як вбудовані в SA-10, SA-12SE та SA-KI Ruby.

Прагнучи покращити характеристики аналогових входів (з яких чотири лінійні, плюс MM-фонокорректор), у каскаді підсилювача потужності та фонокоректора були використані нові компоненти. Останній також отримав покращену схему - аналогічну тій, що використана у фонокорректорі PM7000N - для досягнення вищого відношення сигнал/шум.

І хоча підсилювач початкового рівня, як і раніше, не має входу USB або Bluetooth, Marantz оснастили його виходом для сабвуферу, щоб задовольнити тих, хто хоче розширити свою систему додатковим басом.

Конструкція

З точки зору дизайну, PM6007 є більш менш точною копією свого попередника, і моделі, яка була до цього. Насправді, за 13 років існування цієї серії Marantz практично не змінював зовнішній вигляд підсилювачів. Якщо поставити поруч новий PM6007 і PM6002, родом з 2007 року, то вони незначно будуть відрізнятися оздобленням та розташуванням управляючих кнопок, а також номером моделі, розташованому на фасаді. Така схожість трохи розчаровує.

Якщо не зациклюватися на зовнішньому вигляді, апарат має добре сконструйований корпус з гарною обробкою і пропонує традиційну привабливість Hi-Fi.

Звучання

Найяскравішим свідченням еволюції лінійки є продуктивність PM6007. Його звукові характеристики також знайомі, як і корпус: гладкий, насичений і збалансований, з приємною просторістю. Як і його попередник, він є настільки приємним виконавцем, наскільки ви могли б побажати за таку ціну.

Чим він відрізняється від PM6006 UK Edition, так це більшою ясністю, точністю та ритмічністю. Marantz проміняв частину цієї плавності на трохи більше яскравості, а також посилив баси, і в результаті вийшло енергійніше звучання.

Драматичний початок живого виступу Portishead "All Mine" відрізняється великим почуттям присутності, тоді як чіткіше акцентування підкреслюється акомпанементом оркестру з 35 людина. Перемикаючись на більш ритмічну композицію Moon Pitcher від Högni, зауважуємо, що шари ембієнтних звуків звучать згуртованіше, а музичність нового Marantz стає рішуче точною.

Текстури також набувають нового рівня відчутності. Мелодичний підбір пальців, що лежить в основі акустичної композиції "Last Song" Метта Бернінгера, більш тонкий як з формування нот, так і з точки зору їх динамічної течії.

Його характерно задумливий, розмірений вокал впевнено височить над текучою акустикою, але представлення вокалу у нового підсилювача не здається таким стійким і ґрунтовним, як у його попередника. Це не кінець світу, але в цьому плані PM6007 зробив невеликий крок назад.

Marantz досягла успіху в підтримці однаковості пропонованих підключень: ЦАП, вихід для навушників і фонокоректор опинилися в числі сильних сторін. Трохи не вистачає ясності та точності, але повнота та динамізм залишаються незмінними. Ми віддаємо перевагу фільтру з повільним спадом (позначається синім світлодіодом) через його невеликий край точності та природності в порівнянні з більш теплим, більш округлим різким спадом, позначеним пурпурним світлодіодом.

Ця якість проявляється також у фонокоректорі та 6,3-мм виході для навушників на передній панелі - він цілісний і напористий, але трохи відстає від чіткості та блиску, що пропонуються на лінійному рівні.

Висновок

Серія Marantz 6000 дозволила компанії міцно закріпитись на ринку бюджетного Hi-Fi за останні кілька років, а з появою PM6007 лінійка підсилювачів ще більше зміцнила свої позиції.

Згадуючи наш висновок при першому прослуховуванні PM6006 UK Edition, ми бажаємо інженерам Marantz удачі у вичавленні ще більшої продуктивності наступного разу.

Наш вердикт: Чіткіший і потужніший, ніж його відзначений нагородами попередник, новий підсилювач початкового рівня від Marantz не дасть приводу засумніватися у грізній династії серії 6000.

Плюси: Чітке та наполегливе виконання, широкі можливості підключення, міцний корпус
Мінуси: Немає Bluetooth або USB

ОЦІНКИ

Звук 5
Можливості 5
Складання 5

Підготовлено за матеріалами ресурсу whathifi.com