«П'ятизірковий огляд» переможця What Hi-Fi? Awards 2019 - інтегрованого підсилювача Marantz PM7000N

,29 november 2021

Світ вже встиг звикнути до Hi-Fi компонентів, які дивним чином поєднують безліч функцій в одному компактному корпусі, що, насправді, дуже зручно. PM7000N також відноситься до подібних пристроїв, він забезпечує потужність 60 Вт на канал, має ЦАП, мережевий модуль і надає доступ до безлічі сервісів потокової передачі музики. Залишається тільки підключити до цієї системи парочку пристойних поличних або підлогових колонок і насолоджуватися чарами музики.

Функціонал

У схемах підсилювача і Фонокоректори використовується фірмова технологія HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Module), яка використовується в апаратурі Marantz з 1990-х років. Апарат оснащений новою секцією підсилювача з фірмовим електронним регулятором гучності, повністю дискретної секцією підсилювача потужності, а також екранованими мережевим модулем і цифровий платою, для запобігання перешкод.

Щоб скоротити шлях проходження сигналу і зменшити кількість компонентів, компанія Marantz впровадила у вхідний каскад нової секції Фонокоректори польовий транзистор (FET). До того-ж в PM7000N використовується тороїдальний трансформатор, що володіє високою ефективністю і низькою механічною вібрацією. Також він оснащений поліпшеними колоночного терміналами.

У PM7000N використовується ЦАП Asahi-kasei AK4490EQ, що дозволяє здійснювати потокову передачу PCM 192 кГц/24-біт через цифрові входи (USB, коаксіальний і два оптичних) і з музичних серверів, а також DSD 5,6 МГц через USB-вхід і з музичних серверів. Для кращої продуктивності можна використовувати Аналоговий Режим, який відключає всі цифрові секції, коли вони не використовуються.

Крім набору цифрових підключень і чотирьох аналогових входів (один з яких це новий фонокоректор), які дозволяють підключати зовнішні пристрої, такі як CD-плеєр, програвач вінілових дисків або USB-накопичувач, Marantz також забезпечує доступ і до інших джерел музики. Завдяки вбудованій мультирум платформі HEOS, власники отримають прямий доступ до мережевих музичних серверів, інтернет-радіо і службам потокової трансляції музики, включаючи Spotify, Tidal, Deezer і Amazon (включаючи нову категорію Music HD) через Wi-Fi або Ethernet підключення.

Вбудована технологія AirPlay 2 забезпечить потокову трансляцію в один дотик з пристроїв Apple, до того ж підсилювач оснащений технологією Bluetooth. Ті, кого цікавить можливість голосового управління будуть раді дізнатися, що у PM7000N є підтримка Amazon Alexa, Google Assistant і Apple Siri.

Конструкція

Швидше за все, вашим кращим навігаційним інструментом стане смартфон або планшет, з запущеним додатком HEOS, з якого ви зможете отримати доступ до музики і керувати нею, перемикати джерела і підключати програвачі в декількох кімнатах. Ми бачили додатки і трохи краще, наприклад, BluOS і Naim, але HEOS надійний і простий у використанні. Якщо ваш телефон десь загубився або ви віддаєте перевагу більш практичний підхід, для виконання простих завдань управління можна використовувати пластикові навігаційні кнопки на передній панелі.

Є аргумент на користь того, щоб позбавиться від текстових дисплеїв на стримерах, врешті-решт, екран вашого смартфона по суті і є дисплеєм, але нам подобається, що ми можемо вимкнути телефон і прочитати інформацію про трек під час відтворення альбому, завдяки трьохрядковим OLED дисплею .

З естетичної точки зору це олд-скульним Marantz, з великими ручками селектора входів і регулювання гучності, "крутилками" Bass/Treble/Balance і 6,3 мм роз'ємом для навушників.

Недоліком узгодженості дизайну Marantz є те, що PM7000N виглядає не дуже премиально в порівнянні з деякими з більш доступних продуктів компанії, але він функціональний і добре зібраний, і повністю відповідає своїй вартості. Для будь-якого власника пристроїв Marantz і для тих, у кого більш традиційний смак в Hi-Fi, він ідеально підійде.

Висновки

На папері PM7000N виглядає вельми вражаюче завдяки поєднанню посилення Marantz і потокової передачі HEOS. І, на щастя, це повністю підтверджується на практиці. Якщо вам потрібно практичний пристрій, для прослуховування аналогових, цифрових і потокових джерел, яким просто управляти і приємно слухати, то Marantz PM7000N повинен знаходиться на перших рядках вашого списку бажань.

Підготовлено за матеріалами ресурсу whathifi.com